Revolucija se zove BestAmino L-Met100

Elixir Feed održao je na XXIV savetovanju živinara prezentaciju o prednosti upotrebe L-metionina BestAmino L-Met100. U pitanju je novi proizvod iz kompanije CJ, proizvođača amino kiselina. Elixir Feed je generalni i jedini zastupnik ovog proizvoda koji se od ostalih proizvoda iz grupe aminokiselina razlikuje što je L- metionin znatno usvojivija forma u odnosu na DL-metionin. Prednosti ovog proizvoda ogledaju se u superiornoj bioraspoloživosti naspram tradicionalnih izvora metionina, daje fleksibilnost u formulisanju hrane za životinje i predstavlja efikasno sredstvo za kontrolu emisije azota. Predavanje je održao nutricionista dipl. ing. Željko Arapović.

O probioticima renomiranog proizvođača LALLEMAND namenjenih za upotrebu u živinarstvu govorio je dr vet. spec. Milan Mitrić.  Prisutnima su predstavljeni proizvodi – Bactocell,Alkosel, Agrimos.

Genetički  potencijal  savremenih rasa i hibrida domaćih životinja može doći do potpunog izražaja samo ukoliko su njihove potrebe pokrivene svim neophodnim hranljivim materijama i ukoliko su istovremeno ispoštovani ostali zahtevi koji se tiču fizičke forme hrane, tehnike ishrane, ambijentalnih uslova, zdravstvene zaštite i dr. U zemljama  sa razvijenim  stočarstvom primenjuju se koncepti zasnovani na korišćenju maskimalno stabilnog obroka u cilju maksimalno stabilne proizvodnje.

Svesni ovih zahteva, tim Elixir Feed-a uvek u ponudi ima dodatke ishrani koji su dokazanog kvaliteta i čijom upotrebom se ispunjavaju zahtevi za stabilnim obrokom. Dokaz je i činjenica da gotovo 80% proizvođača stočne hrane u Srbiji svakodnevno sarađuje sa Elixir Feed-om, uvereni u našu fokusiranost na proizvodne rezultate i želju da tržištu ponudimo samo najbolje.

XXIV Savetovanje živinara održano je na Tari od 29.09. do 03.10. 2015. godine.