Elixir Feed organizovao okrugli sto o prevazilaženju toplotnog stresa na farmama

U želji da svojim kupcima obezbedi transfer znanja u polju inovativnih tehnoloških dostignuća kojim se utiče na smanjenje toplotnog stresa kod životinja i postizanje visokih proizvodnih performansi, Elixir Feed organizovao je jednodnevni seminar sa stručnjacima kompanije LALLEMAND.

Toplotni stres ima veliki uticaj na performanse mlečnih krava u Srbiji. Sredinom maja 2015. okupili smo 25 učesnika sa vodećih farmi u Srbiji, predstavnike fabrika stočne hrane i nezavisne nutricioniste koji su učestvovali u diskusiji na okruglom stolu na ovu temu.

Tokom ove jednodnevne panel debate učesnici su govorili o problemima sa kojima se suočavaju (potrošnja hrane, acidoza i laminitis) tokom letnje sezone. Upravo prepoznajući te probleme Elixir Feed je i organizovao okrugli sto kako bi doprineo njihovom rešavanju i osiguranju stabilne proizvodnje u letnjim mesecima.

Predstavnik kompanije LALLEMAND Aurelien Piron, predstavio je rešenje za probleme toplotnog stresa proizvode Levucell SC i Alkosel. Piron je objasnio primenu Levucell SC-a i Alkosela u ishrani goveda i junadi.

Okrugli sto je bio prilika da se predstavi i uvede na tržište nov paket proizvoda ELIKS SC.